top of page

PUT YOUR BODY
IN GOOD HANDS

Release, Relax, Unwind

PHILOSOPHY

Ingrid van der Meij

Over mij

Rond mijn 24e kreeg ik voor t eerst een voetreflexbehandeling, dit was voor mij een zeer positieve ervaring waar ik zoveel baadt bij had, dat ik een aantal jaren later besloot om zelf een opleiding te volgen voor deze mooie en bijzondere vorm van massage. Na deze opleiding bij ATS, had ik helaas nog niet de tijd om mijn kennis en kunde, die ik dat half jaar bij ATS had opgedaan, professioneel in te zetten. Mijn interesse voor massage bleef uiteraard, maar in de jaren daarna was vooral ikzelf degene die gemasseerd werd, maar ook daar heb ik veel van geleerd. Ik heb hierdoor kennis gemaakt met verschillende massagevormen. Mede hierom groeide mijn enthousiasme om toch de stap te zetten om zelf weer het masseren op te pakken.

Begin 2016 gooide ik het roer om en heb me ingeschreven voor een opleiding Sportmassage bij Top-Sportmassage in Midwoud. Het was wel even wennen om weer terug in de schoolbanken te gaan, maar omdat ik dit al zolang wilde, ben ik met volle motivatie aan de bak gegaan en ben ik cum laude geslaagd! Na 3 maanden blokken op Fysiologie en Anatomie en alle Latijnse namen van de spieren en botten uit je hoofd leren, startten de 3 maanden Sportverzorging. Na dit taaie traject van een half jaar, mochten we dan eindelijk gaan masseren. Op 17-12-2016 had ik mijn diploma op zak!
Ik had de smaak te pakken en besloot nog een aantal cursussen te volgen; o.a. cuppingmassage, Dornmethode en de bijbehorende Breussmassage. Ook heb ik nog een opfris-cursus voetreflexologie gevolgd om mijn diploma voor deze vorm van massage te updaten.
Ik was klaar voor de volgende stap! Het opzetten van een eigen praktijk.. weer een spannende stap, maar ook dit is mij gelukt. Een aantal weken hard gewerkt aan de verbouwing om de praktijk werkelijkheid te kunnen laten worden. Het is een mooie en erg fijne ruimte geworden om mijn klanten professioneel te kunnen ontvangen. Massage Praktijk 'De Veerkracht' is een feit! Per 1 janauri 2018 ben ik dus parttime ondernemer als masseuse en werk 2 dagen in de week in mijn eigen massagepraktijk aan huis.

Een droom die werkelijkheid is geworden!

5 jaar later..

Per 1-1-23 kan ik mijn praktijk gaan uitbreiden, want ik heb mijn vaste baan opgezegd!

Dit is mede mogelijk doordat ik in de afgelopen 5 jaar een vaste klantenkring heb opgebouwd. Natuurlijk blijf ik staan voor kwaliteit en voor een ieder probeer ik een persoonlijke touch te geven aan de massage. Bij mijn vaste baan werkte ik al minder en al vrij snel masseerde ik 3 dagen en soms wel 4 avonden, omdat ik al meer klanten erbij kreeg, dus afgelopen zomer moest ik de knop doorhakken. Nu masseer ik 4

dagen en 2 of 3 avonden net hoe het uitkomt. Ik vind het heel fijn dat de meeste klanten door boeken, zo weet je als masseur precies hoe het lichaam reageert en waar de knelpunten zitten. Door regelmatig een massage in te plannen, onderhoud je je lijf

goed, heb je minder klachten en zit je beter in je vel. Hoe mooi is dat!!!

Ingrid van der Meij
 

SPORTMASSAGE

Een sportmassage is ten opzichte van een ontspanningsmassage steviger qua handgrepen. Met diverse handgrepen worden de spieren opgewarmd  en leeggedrukt. Afvalstoffen worden uit de spieren gemasseerd en de stofwisseling wordt bevorderd. Herstel wordt hierdoor gestimuleerd en de bloedcirculatie verbetert en voorkom je blessures.

STOELMASSAGE

Stoelmassage is een massage die uitgevoerd wordt op een speciale stoel. Een stoelmassage is een kortdurende massage die gewoonlijk 15 tot 20 minuten duurt. Een stoelmassage is gericht op houding- en werkgerelateerde klachten. De massage concentreert zich op de rug, nek, schouders, armen en bekken.

Stoelmassage wordt gegeven door de kleding heen en vereist geen massageolie. Hierdoor wordt de drempel om mee te doen verlaagd.

VOETREFLEXOLOGIE
RAINDROP VITAFLEX

Reflexmassage wordt al duizenden jaren gegeven en kan bij iedereen worden toegepast ook gezonde mensen zullen ervaren dat deze vorm van massage een zeer weldadige uitwerking heeft.

Het is een methode die de reflexen in de voeten stimuleert met de corresponderende delen van het lichaam om reacties op te wekken. Deze reacties kunnen worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand en ontspanning is de eerste stap daar naar toe.

De Raindrop Technique is een revolutionaire behandelingsmethode die een zeer krachtige werking heeft gezonde mensen zullen ervaren dat deze vorm van massage een zeer weldadige uitwerking heeft, maar zeer zacht van behandeling is. De behandeling is het beste te omschrijven als een aangename, weldadige en rustgevende belevenis!

De oliën werken op het fysieke, mentale, spirituele en emotionele lichaam om balans te bereiken terwijl het tegelijkertijd ontspannend werkt.

MAAK EEN AFSPRAAK

Nuyenburglaan 26

1701 AM Heerhugowaard

info@massagepraktijkdeveerkracht.nl

Volg onze facebook pagina voor

leuke updates en acties!

Bericht ontvangen!

SERVICES
CONTACT
bottom of page