top of page

Sportmassage

Sportmassage is niet alleen voor de sporter maar ook voor mensen met een stijve nek, pijnlijke rug, gevoelige schouders e.d.

Een sportmassage is ten opzichte van een ontspanningsmassage steviger qua handgrepen. Met diverse handgrepen worden de spieren opgewarmd  en leeggedrukt. Afvalstoffen worden uit de spieren gemasseerd en de stofwisseling wordt bevorderd. Herstel wordt hierdoor gestimuleerd en de bloedcirculatie verbetert en voorkom je blessures. 

Deze massage kan worden ingezet om spieren voor te bereiden op een sportprestatie en om hersteltijd te verminderen zodat men in staat is het maximale te geven. Bevordering in sportresultaten zijn aanzienlijk. Verder helpt het om spiervermoeidheid, stijfheid, spierpijn en blessures te voorkomen en helpt bij sneller herstel na een blessure.

Als je deze massage aanpast wordt het een heerlijke ontspanningsmassage!!

* Deze massage is aan te vullen met Cupping

Sportmassage

Stoelmassage

Stoelmassage is een massage die uitgevoerd wordt op een speciale stoel.

Een stoelmassage is een kortdurende massage die gewoonlijk 15 tot 20 minuten duurt en is gericht op houding- en werkgerelateerde klachten. De massage concentreert zich op de rug, nek, schouders, armen en bekken.

Stoelmassage wordt gegeven door de kleding heen en vereist geen massageolie. Hierdoor wordt de drempel om mee te doen verlaagd.

Het effect van een stoelmassage ervaar je als zachte golven die door je lichaam, rug, armen, heupen, hoofd en nek stomen. Door gebruik te maken van drukpunten, strekking van de spieren en mobilisatie van de gewrichten wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden eventuele blokkades in het lichaam opgeheven. 

De spieren die het meest te lijden hebben onder (werk) stress en een niet optimale werkhouding worden behandeld. Hierdoor worden de meest voorkomende probleemgebieden aanpakt.

Bij een stoelmassage zit je in een speciaal ontwikkelde massagestoel met het gezicht in een zachte steun met opening, kijkend naar de grond en steun voor uw armen en benen. Hierdoor wordt het hele lichaam ondersteund en kan zich hierdoor volledig ontspannen.

 

Ik heb deze vorm van massage erbij gedaan, omdat het een mooie aanvulling is in combinatie met een sportmassage. Je kunt ervoor kiezen om het af te wisselen, de ene keer een sportmassage en de andere keer een stoelmassage.

Dit kunnen we uiteraard samen bespreken. Een optie is bijvoorbeeld om een pakket van 5 stoelmassages in te plannen voor *€100,- (los kost een stoelmassage €22,50)

*Dit bedrag dient dan in 1x te worden voldaan.

Stoelmassage

Voetreflexologie

Reflexmassage wordt al duizenden jaren gegeven en kan bij iedereen worden toegepast ook gezonde mensen zullen ervaren dat deze vorm van massage een zeer weldadige uitwerking heeft.

Het is een methode die de reflexen in de voeten stimuleert met de corresponderende delen van het lichaam om reacties op te wekken. Deze reacties kunnen worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand en ontspanning is de eerste stap daar naar toe.

Door ziekte en pijn zetten levensprocessen zich vast (blokkades) en voetreflex brengt deze weer in beweging. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan of lichaamsdeel , weerspiegeld zich in de voet, dit zijn de energie-reflecterende punten. Afvalstoffen(urinezuurkristallen) hopen zich op en daardoor krijg je een slechtere doorbloeding. Door gericht te drukken op deze punten komen de afvalstoffen weer vrij, niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd ook emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Daardoor komt er meer ruimte, het bloed gaat meer stromen en geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte. Je krijgt inzicht in en word bewust van je eigen leven en plaats in het geheel.

De voetreflexoloog stelt geen diagnose, de pijnlijke plekken zijn alleen de leidraad voor de behandeling. Naast de gebruikelijke massage zijn er ook doelgerichte behandelingen zoals:

 • Lymfe drainage

 • Hormoonbehandeling

 • Ontspanningsmassage

 • Ontgiften

Reaties na de behandeling kunnen heel verschillend zijn, verandering van bijv:

 • de stofwisseling en stoelgang

 • urinewegen

 • luchtwegen

 • huid

 • slijmvliezen

Emotionele en geestelijk reacties zoals huilen, boosheid, dromen omdat oude of niet goed verwerkte spanningen los kunnen komen, soms kunnen klachten zelfs erger worden. Na een aantal behandelingen hersteld het lichaam zichzelf en voel je je vrijer en beter in balans. 

Voetreflex

Raindrop Vitaflex massage

De Raindrop Technique is een revolutionaire behandelingsmethode die een zeer krachtige werking heeft maar zeer zacht van behandeling is.
De behandeling is het beste te omschrijven als een aangename, weldadige en rustgevende belevenis!


Vita Flex technieken; massage op de voeten en langs de ruggewervel kolom.

De voeten en ruggenwervel reageren heel goed op de zenuwstimulatie en werking van de olie.

De oliën werken op het fysieke, mentale, spirituele en emotionele lichaam om balans te bereiken terwijl het tegelijkertijd ontspannend werkt. Door het vrijkomen van de geuren van de oliën die je ruikt kan er ook al veel gebeuren, er kunnen emoties vrijkomen.

 


De massage techniek is in Nederland relatief onbekend, maar in landen als Oostenrijk, Duitsland, Zweden, Spanje en de Verenigde Staten is dit al jaren een ervaring voor veel mensen ongeacht leeftijd en behoefte. 
Het is een uitkomst voor cliënten met rugklachten aan wie normaal gesproken geen massage (of manipulatie techniek) gegeven mag worden! 
Iedereen zal de Raindrop Technique anders ervaren, afhankelijk van zijn of haar lichaam. Ontvangers kunnen vermoeidheid ervaren, meer energie, emotionele release, of andere effecten op korte termijn.


 

De techniek is ontwikkeld door D. Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils
en geïnspireerd op de helende ervaringen van de Lakota indianen.

De behandeling heeft positief effect op:

 • Pijnlijke spieren (zoals bij MS, Parkinson en Scoliose) verlicht stijfheid, vermindert rugpijn

 • 
Reumatische aandoeningen, gewrichtsklachten, fibromyalgie


 • Het versterken van het zenuwstelsel, immuunsysteem en bloedcirculatie

 • Het verbeteren van de spijsvertering en hormoonhuishouding


 • Het herstel van verkoudheid, griepinfecties en blessures

 • Het creëren van balans voor lichaam en geest

 • Het vermindert angst, stress, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie en stemmingswisselingen

 • Het verlichtten van ongemakken dat veroorzaakt wordt door een disbalans in het lichaam met
name de wervelkolom

 • Het opruimen van virussen en bacteriën en andere ziekteverwekkers

 

De behandeling brengt verder een diepe ontspanning, helderheid, concentratie, ontgiften van het lymfesysteem en een verbeterde stemming. Heel waardevol voor je algehele gezondheid.


Uw lichaam krijgt zo de gelegenheid afvalstoffen af te voeren en de balans weer te herstellen.


De behandeling heeft een lang werkend ontspannend effect.

Deze massage is echt een aanrader, dus voor iedereen die een nieuw massagetechniek zoekt, probeer deze eens uit!


De kalmerende sensatie van “Raindrops” stimuleert het lichaam door middel van het aanbrengen van deze 9 essentiële oliën: :

 • Valor is goed voor algehele rugpijn en zorgt voor balans en eigenwaarde.


 • Oregano werkt ontstekingsremmend, antibacterieel, goed voor de luchtwegen, zenuwstelsel, bloed en lymfesysteem.


 • Thyme is zeer antibacterieel, reageert direct op virussen en bacterie’s, beschermd tegen griep en verkoudheid, is opwekkend en goed voor de concentratie.


 • Basil werkt krampstillend, ontspant de spieren, verscherpt de zintuigen, verlicht angst en depressie.


 • Cypress bevordert de bloedcirculatie en hypofyse, boost je immuunsysteem en verlicht artritis.


 • Wintergreen werkt pijnstillend op de botten, kalmerend en ontspannend voor de spieren.


 • Marjoram  werkt op de zenuwen, spijsvertering, luchtwegen, kalmerend, versterkt de spieren en helpt bij menstruatiekramp.


 • Aroma Siez werkt ontstekingsremmend, ontspant strakke pijnlijke, vermoeide ontstoken spieren en vermindert hoofdpijn.


 • Peppermint werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en bevordert dat de oliën beter worden opgenomen.

598143186_1280x720.jpg
Raindrop-Technique.jpg
raindrop-massage-technique-1-638.jpg
Raindrop

Cupping Massage Therapie

Met een plastic cup wordt een vacuüm(onderdruk) gecreëerd op de huid. Dit zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom met als gevolg een betere doorbloeding. Hierdoor kunnen voedingsstoffen beter worden aangevoerd en afvalstoffen(toxinen) worden afgevoerd.

De cups worden, afhankelijk van de klacht, geplaatst op specifieke aandachtspunten. Om grotere oppervlakken te kunnen behandelen is het ook mogelijk om de cups over de huid heen en weer te bewegen. Triggerpoints zijn uitermate geschikt om te behandelen met cups.

De eerste paar keren kan de behandeling gevoelig zijn omdat het onderliggende weefsel verstoord is. Hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling kan zijn en dat kan wel een paar dagen aanhouden. Door de diepere werking van cupping kunnen er ook blauwe/rode plekken ontstaan, deze verdwijnen na een paar dagen weer. Hoe meer afvalstoffen zich bevinden in het gebied hoe blauwer de plekken kunnen worden. Naarmate het weefsel gezonder wordt en minder afvalstoffen zijn in het gebied, zullen deze plekken ook minder intens worden.

Cuppingmassage kan voor heel veel klachten ingezet worden! 

Cupping
bottom of page