top of page

Ingrid van der Meij

Over mij

Rond mijn 24e kreeg ik voor t eerst een voetreflexbehandeling, dit was voor mij een zeer positieve ervaring waar ik zoveel baadt bij had, dat ik een aantal jaren later besloot om zelf een opleiding te volgen voor deze mooie en bijzondere vorm van massage. Na deze opleiding bij ATS, had ik helaas nog niet de tijd om mijn kennis en kunde, die ik dat half jaar bij ATS had opgedaan, professioneel in te zetten. Mijn interesse voor massage bleef uiteraard, maar in de jaren daarna was vooral ikzelf degene die gemasseerd werd, maar ook daar heb ik veel van geleerd. Ik heb hierdoor kennis gemaakt met verschillende massagevormen. Mede hierom groeide mijn enthousiasme om toch de stap te zetten om zelf weer het masseren op te pakken.

Begin 2016 gooide ik het roer om en heb me ingeschreven voor een opleiding Sportmassage bij Top-Sportmassage in Midwoud. Het was wel even wennen om weer terug in de schoolbanken te gaan, maar omdat ik dit al zolang wilde, ben ik met volle motivatie aan de bak gegaan en ben ik cum laude geslaagd! Na 3 maanden blokken op Fysiologie en Anatomie en alle Latijnse namen van de spieren en botten uit je hoofd leren, startten de 3 maanden Sportverzorging. Na dit taaie traject van een half jaar, mochten we dan eindelijk gaan masseren. Op 17-12-2016 had ik mijn diploma op zak!
Ik had de smaak te pakken en besloot nog een aantal cursussen te volgen; o.a. cuppingmassage, Dornmethode en de bijbehorende Breussmassage. Ook heb ik nog een opfris-cursus voetreflexologie gevolgd om mijn diploma voor deze vorm van massage te updaten.
Ik was klaar voor de volgende stap! Het opzetten van een eigen praktijk.. weer een spannende stap, maar ook dit is mij gelukt. Een aantal weken hard gewerkt aan de verbouwing om de praktijk werkelijkheid te kunnen laten worden. Het is een mooie en erg fijne ruimte geworden om mijn klanten professioneel te kunnen ontvangen. Massage Praktijk 'De Veerkracht' is een feit! Per 1 janauri 2018 ben ik dus parttime ondernemer als masseuse en werk 2 dagen in de week in mijn eigen massagepraktijk aan huis.

Een droom die werkelijkheid is geworden!

 

Ingrid van der Meij
 

"When you touch one thing with deep awareness, you touch everything."

Veerkracht

Emotionele veerkracht is je vermogen om goed om te gaan met moeilijkheden, tegenslagen, veranderingen en stress.

Je bent in staat om in moeilijke tijden positief, en toekomstgericht en sterk te blijven, oftewel: ‘terug of op te veren’.

We leven in een snelle, hectische en drukke maatschappij, waarbij vaak veel druk komt te staan om ons fysieke als mentale gestel. Om lichaam en geest vitaal te houden en herstel, ofwel veerkracht, te bevorderen, is het essentieel om even een moment voor jezelf te nemen om uit de drukte van de alledaagse dingen te kunnen ontsnappen.

Met mijn massages en verschillende technieken kan ik u helpen te ontspannen en uw veerkrachtigheid te vergroten. Voor de sporters geldt ook dat hun prestaties verbeteren na een sportmassage. 

Hier kunt u meer lezen over de behandelingen.

Massagepraktijk de Veerkracht is aangesloten bij RIAS

bottom of page