top of page

Fashion Tips & Tricks


Toen ik net begon met SUE ben ik veel in gesprek gegaan met rolstoelgebruikers. Eerst om erachter te komen wat er miste in het huidige kledingaanbod en waar op te letten met het ontwerpen van kleding voor in de rolstoel. Uiteindelijk kwam er veel meer uit deze gesprekken, veel waardevolle informatie over participatie, beeldvorming, benadering en onhandigheid in omgang… maar hier later meer over!

Eén van de personen waar ik met sprak is Aimée Metselaar, nu model voor SUE.

Zij had aangegeven dat zij een stuk kleding advies gemist had tijdens haar revalidatie proces. Het advies dat zij destijds kreeg betreft de kleding was vooral praktisch gericht op comfort en gemak, maar niet hoe dit nou ook te combineren is met gewoon mooie, leuke, hippe kleding voor jonge vrouwen. Advies meekrijgen dat een skinny jeans of enkel laarsjes gewoon niet werken, daar wil je dan niet aan. Aimée vond gelukkig wel haar weg om deze kleding te kunnen blijven dragen.

Ze had er al eens over nagedacht om haar ondervindingen en tips omtrent kleding te delen, bijvoorbeeld bij haar revalidatiecentrum.

Dit gesprek was alweer anderhalf jaar geleden, maar was bij me blijven hangen en zo kwam ik op het idee om alsnog samen met haar een workshop te geven bij een revalidatiecentrum.

Afgelopen donderdag hebben we dit gedaan bij revalidatiecentrum Heliomare, het revalidatiecentrum waar Aimée ook destijds heeft gerevalideerd. Samen met nog 3 van de andere modellen, Anouk, Elke Lale en Linda. Het was voor zowel Heliomare als ons de eerste keer dat we op deze manier een soort workshop gaven en dus nog even zoeken hoe we dit het best konden uitvoeren. Judith, activiteiten begeleider bij Heliomare, heeft ons enorm goed geholpen en alles tip top georganiseerd. Geluid stond klaar, beamer, zaaltje en ze had zelfs een route vanaf de hoofdingang uitgezet naar de oranjerie, waar we de workshop hielden. Zonder haar was het sowieso niet gelukt, Judith je bent een topper! Dank je wel!

We waren donderdag allemaal op tijd aanwezig en hadden dus de tijd om voor te bereiden en even bij te kletsen. Hier gebeurde het eigenlijk al, het uitdelen van bruikbare tips! Het doel van de avond, dus dat is al een leuk begin.

Judith had ook een mooie grote kleedruimte voor ons gereserveerd, dus we hadden lekker de ruimte om onze outfit samen te stellen en om te kleden.

We wisten niet hoeveel mensen er aanwezig zouden zijn en besloten dus daarop te improviseren. Als het een klein groepje zou zijn, zouden we als een soort ‘werkgroepje’ te werk gaan en samen tips uitdelen en bij meer opkomst zouden we starten met de workshop van Aimée met aansluitend een mini fashionshow. Het werd het 2e !

Aimée startte de avond met haar verhaal, ervaringen en ondervindingen en deelde haar tips & tricks, ook de tips die eerder deze avond voorbij kwamen. Heel open en eerlijk, en zoals ze zelf al aangaf, waren misschien niet alle tips toepasbaar voor iedereen, maar die wel bruikbaar zijn, kunnen waardevol zijn. Een aantal Tips & Tricks die voorbij kwamen waren het aantrekken van enkellaarsjes met behulp van een pedaalemmer zakje, een simpele aanpassing in de jeans die het toiletbezoek vergemakkelijken en hoe je de jeans toch mooi skinny krijgt, ook als je dunnere benen heb dan de standaard confectiemaat. Vervolgens toonde Anouk, Elke Lale en Linda in een mini show de outfits naar aanleiding van de tips & tricks. De outfits van de lady’s waren een combinatie van de ‘staande’ mode en de kleding van SUE. Ik vertelde bij iedere outfit kort waarom juist deze kledingstukken waren gekozen met aansluitend styling tips.

Als afsluiting heb ik meer verteld over SUE en SUE’s Warriors. Niet alleen over de kledinglijn, maar vooral waar SUE naar streeft; een verandering van de beeldvorming doormiddel van meer participatie van ‘anders-valide’. Zoals ik eerder al schreef.. hier kom ik op terug..

Bij dezen wil ik Judith, Aimée, Anouk, Elke Lale en Linda nogmaals bedanken voor een hun geweldige inzet! Het was sowieso een leuke en leerzame avond en voor herhaling vatbaar, dus see you next time! En tips zijn welkom! ;-)

Veel liefs,

Kelly Sue


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon
bottom of page